Mainos
Mainos

Al Aksa -järjestö ilmoitti tulitauosta

Al Aksan marttyyrien prikaatit -järjestön Jeninin-johtaja ilmoitti, että hänen ryhmänsä lopettaa iskut Israelia vastaan. Zakariah Zubeidi perusteli päätöstä sillä, että palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on luvannut ottaa järjestön palestiinalaisten turvallisuusjoukkoihin.

Abbas antoi eilen määräyksen, jonka mukaan Al Aksan marttyyrien prikaatit sulautetaan palestiinalaisten turvallisuusjoukkoihin, kertoi järjestön edustaja uutistoimisto AFP:lle sillä ehdolla, ettei hänen nimeään paljasteta. Abbas oli sanonut, että sulautumisen tulisi tapahtua mahdollisimman pian.

Al Aksan marttyyrien prikaatit on osa Abbasin johtamaa Fatah-liikettä. Prikaatit on tehnyt satoja iskuja israelilaisia vastaan. Palestiinalaisministeri Azzam al-Ahmed sanoi hallituksen suojelevan prikaatien jäseniä ja antavan heille tehtäviä virallisissa instituutioissa ja järjestöissä, vaikkakaan ei välttämättä turvallisuuspalveluissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme