Mainos
Mainos

Al Arabiya: Isisin korkein johtaja haavoittunut ilmaiskussa

Ääri-islamilaisen Isisin korkea-arvoisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi on haavoittunut vakavasti Yhdysvaltain johtamissa ilmaiskuissa, kertoo uutiskanava Al Arabiya. Kanava perustaa tietonsa heimolähteisiin.

Isku tapahtui perjantaina Irakin länsirajalla.

Yhdysvaltain armeija vahvistaa, että Mosulin lähellä tehdyt iskut oli suunnattu Isisin johtoa vastaan, mutta ei vahvista, oliko Al-Bagdadi mukana 10 auton saattueeseen tehdyssä tuhoisassa iskussa.

Al Arabiyan uutisesta kertoi Suomessa Yle.

Yhdysvallat on luvannut Abu Bakr al-Bagdadin vangitsemisesta 10 miljoonan dollarin palkkion. Jotkut asiantuntijat ovat arvioineet, että hän on vaikutusvaltaisempi kuin al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawarihi. Al-Bagdad on julistautunut Syyrian ja Irakin alueelle perustetun kalifaatin johtajaksi.

Irakin uusissa väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 33 ihmistä, kun autopommeja räjäytettiin pääkaupunki Bagdadin shiia-alueella eilen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme