Mainos
Mainos

al-Assadin poika kohti presidenttiyttä

Syyriassa valmistaudutaan vallanvaihdokseen. Eilen kuolleen presidentin poika Bashar al-Assad on ylennetty kenraalikuntaan ja hänet on nimitetty Syyrian asevoimien komentajaksi.

Assad

Eilen menehtynyt presidentti Hafez al-Assad haudataan huomenna. Syyriaan on julistettu 40:n päivän suruaika. Poika al-Assad nimitettäneen piakkoin presidentiksi. Hän on nyt sotilasarvoltaan kenraaliluutnantti.

Syyriaa hallitseva Baath-puolue on eilen virallisesti nimennyt menehtyneen presidentin Hafez al-Assadin (kuvassa) pojan Basharin ehdokkaakseen presidentin virkaan. Presidentiksi nimittäminen on vielä hyväksyttävä parlamentissa, jonka jälkeen päätös voidaan hyväksyä tai hylätä kansanäänestyksessä.

Parlamentti käsittelee asiaa kesäkuun 25. päivänä. Parlamentti muutti eilen perustuslakia, jotta Bashar al-Assad voitaisiin valita. Hän on 34-vuotias, ja aikaisemmin presidentin piti lain mukaan olla iältään vähintään neljäkymmentä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme