Mainos
Mainos

Al-Jazeera: Irakissa jälleen siviilin sieppaus

Arabiankielinen Al-Jazeera satelliittikanava kertoi tänään irakilaisen ryhmän siepanneen filippiiniläisen siviilin ja uhanneen surmata hänet, jos Filippiinit eivät vedä joukkojaan Irakista.

Al-Jazeeran mukaan ryhmä oli surmannut irakilaisen turvallisuusvartijan, joka oli ollut siepatun filippiiniläisen seurassa. Filippiiniläinen oli työssä saudiarabialaisessa yrityksessä, joka on tehnyt urakkasopimuksen Yhdysvaltojen armeijan kanssa.

Al-Jazeera sanoi sieppaajien uhanneen tappaa vankinsa, jolleivat filippiiniläiset joukot lähde Irakissa kolmen vuorokauden kuluessa. Irakissa on viitisenkymmentä filippiiniläistä sotilasta.

Aiemmin keskiviikkona al-Jazeera kertoi, että Irakissa oli siepattu egyptiläinen autonkuljettaja, joka oli amerikkalaisjoukkojen palveluksessa.

Irakissa on siepattu viime viikkojen kuluessa kymmeniä ulkomaalaisia. Siepatuista on surmattu tänä aikana ainakin yksi amerikkalainen ja yksi eteläkorealainen. Sen sijaan sieppaajien kerrottiin maanantaina vapauttaneen Irakissa siepatun libanonilaissyntyisen amerikkalaissotilaan, vaikka tämä eräiden aiempien tietojen mukaan olisi jo surmattu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme