Mainos
Mainos

Al-Jazeeran toimittaja pidätetty Saksassa Egyptin käskystä

Uutismediayhtiö al-Jazeeran toimittaja pidätettiin lentokentällä Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Saksan poliisi on vahvistanut pidätyksen.  

Pidätetty Ahmed Mansour on yksi al-Jazeeran arabiankielisen toimituksen kokeneimmista toimittajista. Egypti oli tehnyt hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen.  

Kairon rikostuomioistuin tuomitsi Mansourin 15 vuodeksi vankeuteen poissaolevana. Tuomio tuli lakimiehen kiduttamisesta Tahririn aukiolla vuonna 2011. Al-Jazeera ilmoitti tuolloin pitävänsä syytettä tekaistuna ja yrityksenä vaientaa Mansour.  

52-vuotiaalla Mansourilla on sekä Egyptin että Britannian kansalaisuudet.  

Al-Jazeeran asianajaja Saad Djebbar pitää tapahtunutta huolestuttavana.  

– Tiesimme, että Egypti aikoo asettaa ansan häiritäkseen toimittajiamme, ja nyt näin tapahtui, hän sanoi uutistoimisto Reutersille.  

Asianajajan mukaan Mansour pidätettiin hänen yrittäessään nousta Dohaan lähtevään koneeseen.  

Egyptin viranomaiset syyttävät al-Jazeeraa Muslimiveljeskunnan äänitorvena toimimisesta. Mediayhtiöllä on meneillään oikeustaistelu Egyptin kanssa, koska yhtiö haluaa 150 miljoonan dollarin (yli 132 miljoonan euron) korvaukset toimista, joilla maan viranomaiset ovat yhtiön mukaan vahingoittaneet sitä.  

Helmikuussa Egypti vapautti al-Jazeeran toimittajan Peter Gresten, joka oli ollut 400 päivää vankilassa terroristiryhmän avustamisesta syytettynä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme