Mainos
Mainos

Al-Qaeda-epäilty kiinni Hollannissa

Hollannin poliisi on tänään pidättänyt kurdimiehen, jolla epäillään olevan yhteyksiä al-Qaeda-järjestöön. Maan oikeusministeriö on vahvistanut pidätyksen.

Ministeriö ei kuitenkaan ottanut kantaa miehen henkilöllisyyteen tai mahdollisiin terroristiyhteyksiin. Hollannin NOS-televisiokanava kertoi, että pidätetty henkilö on mullah Krekar, Ansar al Islam -nimisen järjestön johtaja. Television mukaan hän oli matkalla Iranista kotiinsa Norjaan. Mullah Krekar on NOS:n mukaan toiminut välittäjänä al-Qaedan ja Saddam Husseinin hallinnon välillä.

Television mukaan myös pidätyspyyntö olisi tullut Norjasta. Myös Yhdysvallat haluaa saada mullah Krekarin käsiinsä. Hollannin oikeusministeriö tyytyi perjantaina toteamaan, että pidätetyn miehen kohtalosta päättävät Hollannin salainen palvelu AIVD, oikeusministeriö ja siirtolaisvirasto.

(MTV-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme