Mainos
Mainos

Al-Qaeda-yhteyksiä toimittaja Pearlin murhassa?

Pakistanin poliisi tutkii mahdollista al-Qaeda-yhteyttä amerikkalaisen toimittajan Daniel Pearlin murhassa, kertoi sisäministeri Moinuddin Haider uutistoimisto AFP:lle tänään.

Tutkijoilla on "aavistus" siitä, että Pearlin sieppaajille ja surmaajille rahaa antanut ei-pakistanilainen mies on saattanut olla Osama bin Ladenin al-Qaeda-järjestön jäsen, Haider kertoi.

Sisäministerin mukaan kyseinen mies toimi taustalla, antoi rahaa sieppaajille ja jossain vaiheessa myös vartioi tiloja, joissa Pearlia pidettiin. Poliisi ei kuitenkaan ole vielä saanut miestä kiinni.

Pearl oli Pakistanissa tutkimassa ääri-islamilaisia liikkeitä, kun hänet siepattiin tammikuussa. Myöhemmin sieppaajat lähettivät videofilmin hänen murhaamisestaan.

Neljä ääri-islamilaista tuomittiin viime kuussa osallisuudesta murhaan, kun taas seitsemän epäiltyä on yhä vapaalla jalalla.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme