Mainos
Mainos

Al-Qaida kaavailee jätti-iskua internetissä?

Kuva: stock.xchng

Al-Qaidan väitetään suunnittelevan suurta iskua internetissä. Järjestön on tarkoitus romahduttaa sitä vastustavia nettisivustoja eri puolilla maailmaa, kertoo israelilainen uutissivusto.

Al-Qaidan ja sen vastustajien taistelua käydään vuoristojen ja kaupunkien lisäksi myös internetissä.

Israelilaisen Debkafile-nettisivuston mukaan al-Qaida suunnittelee suurta vastaiskua netissä tämän viikon sunnuntaista lähtien.

Al-Qaidan kyberhyökkäys kohdistuisi yhdysvaltalaisia, israelilaisia, juutalaisia ja al-Qaidaa vastustavia muslimisivustoja vastaan.

Al-Qaida ja länsimaiden tiedustelupalvelut häiritsevät toisiaan netissä jatkuvasti.

Debkafile-sivusto ilmoittaa tekevänsä riippumatonta tutkivaa journalismia. Se on kuitenkin lähellä Israelin tiedustelupiirejä, ja nojaa uutisensa usein nimettömiin lähteisiin.

Debkafilen ennakoinnit eivät ole aina osuneet kohdalleen. Esimerkiksi tämän vuoden elokuussa se raportoi al-Qaidan tulevasta radioaktiivisesta hyökkäyksestä New Yorkiin, Los Angelesiin ja Miamiin. Iskuja ei tullut.

Arvostelijoiden mielestä Debkafilella on taipumus nähdä maailma agenttitarinoina. Maailma on niissä joskus yhtä mustavalkoinen kuin Al-Qaidan visioissa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme