Mainos
Mainos

Al-Qaida myöntää johtajan surman

Al-Qaida on myöntänyt tärkeän johtajansa kuolleen saudien turvallisuusjoukkojen luoteihin. Abdul Aziz al-Mugrin oli maan etsityin al-Qaida -johtaja.

Al-Qaida on myöntänyt verkoston Saudi-Arabian johtajan menehtyneen tulitaistelussa. Järjestö ilmoitti islamilaiselle verkkosivulle lähettämässään viestissä, että Abdul Aziz al-Muqrin on saanut surmansa. Samassa viestissä järjestö korosti, että tapahtunut vain lisää sen jäsenten taistelutahtoa.

Saudien turvallisuusjoukot surmasivat al-Muqrinin tulitaistelussa myöhään perjantaina Riadissa. Al-Muqrinin lisäksi joukot surmasivat kolme muuta militanttia.

Al-Muqrin ja militantit ammuttiin Riadissa hetkeä sen jälkeen, kun al-Qaidan jäsenet olivat teloittaneet amerikkalaisen panttivankinsa. Sieppaajat olivat vaatineet saudivankiloissa olevien islamistitaistelijoiden vapauttamista sekä vääräuskoisten poistumista maasta.

Saudi-Arabia on kertonut lisäksi pidättäneensä 12 al-Qaidan jäsentä. Al-Mugrin oli Saudi-Arabian etsityin al-Qaida -johtaja.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme