Mainos
Mainos

Al-Qaida -ryhmä ilmoittautui iskujen tekijäksi

Al-Qaidaan liitetty ryhmä on islamistisilla verkkosivuilla väittänyt tehneensä Lontoon iskut. Viestin aitoutta ei ole voitu tarkistaa.

Al-Qaidaan liitetty ryhmä ilmoittaa tehneensä Lontoon torstaiset pommi-iskuyritykset. Ilmoitus oli lähetetty islamistisille verkkosivuille.

- Hyökkäyksemme vääräuskoisen Britannian pääkaupungin sydämeen on viesti kaikille Euroopan hallituksille, että emme lepää ennen kuin kaikki joukot ovat jättäneet Irakin, Abu Hafs al-Masrin prikaatit -niminen ryhmä julisti tälle päivälle päivätyssä lausunnossaan.

Lausunto, kuten muutkaan ryhmän aiemmin lähettämät lausunnot, ei ollut al-Qaidan yleisesti käyttämillä sivuilla. Viestin aitoutta ei voitu tuoreeltaan tarkistaa.

Viranomaiset ovat myös aiemmin suhtautunut hyvin kriittisesti ryhmän tunnustuksiin. Ryhmä on muun muassa väittänyt olleensa Lontoossa kaksi viikkoa sitten tapahtuneiden iskujen sekä Madridin iskujen tekijöitä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme