Mainos
Mainos

Al-Qaida varoittaa Britanniaa uusista terrori-iskuista

Järjestö tuomitsee myös Britannian päätöksen aateloida kirjailija Salman Rushdie.

Al-Qaida-verkoston kakkosmies Aiman al-Zawahri uhkaa Britanniaa uusilla terrori-iskuilla. Tänään julkaistulla ääninauhalla al-Zawahri sanoo, että iskut ovat opetus Britannian entisen pääministerin Tony Blairin tekemistä virheistä.

- Sanon Blairin seuraajalle, että Blairin politiikka johti katastrofeihin Afganistanissa ja Irakissa ja jopa Lontoon keskustassa -- jos ette ole oppineet läksyänne, olemme valmiita toistamaan sen, al-Zawahri uhkaa.

Radikaalijohtaja tuomitsee myös Britannian kesäkuisen päätöksen aateloida kirjailija Salman Rushdie, jolle Iranin hengellinen johtaja ajatollah Khomeini langetti kuolemantuomion pyhäinhäväistyksestä 1980-luvun lopulla. Al-Zawahrin mukaan al-Qaida valmistelee "täsmällistä vastausta" Rushdien aatelointiin.

Al-Zawahri kehottaa myös Pakistanin muslimeja nousemaan taisteluun maan länsimielistä presidenttiä Pervez Musharrafia vastaan.

Ääninauha julkaistiin islamistimilitanttien suosimalla internetsivustolla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme