Mainos
Mainos

Al-Qaidan al-Zarqawi: Haavoituin vain lievästi

Irakin al-Qaidan johtaja kiistää loukkaantuneensa vakavasti ja kertoo olevansa valmis taistelemaan islamin vihollisia vastaan.

Irakin al-Qaida-verkoston johtaja Abu Musab al-Zarqawi kiisti eilen julkaistussa internetäänitteessä, että hän olisi vakavasti haavoittunut. Viestissään hän kuitenkin myöntää loukkaantuneensa lievästi.

27. toukokuuta päivätyn äänitteen aitoutta ei pystytty välittömästi varmistamaan. Jordanialaissyntyinen Zarqawi kertoi viestissään, että hän on yhä Irakissa ja valmis taistelemaan islamin vihollisia vastaan.

Zarqawin tukijoiden verkkosivulla on liikkunut aiemmin ristiriitaisia tietoja heidän johtajansa terveydentilasta.

Zarqawin haavoittumisesta kertoi Sunday Times kolme viikkoa sitten. Lehden mukaan terroristijohtaja haavoittui USA:n ohjusiskussa Qaimin kaupungin lähellä Luoteis-Irakissa.

Zarqawi on yksi Osama bin Ladenin lähimmistä liittolaisista. Hänen al-Qaidan Irakin jaostonsa on myöntänyt osallisuutensa suureen osaan USA:ta ja Irakin hallitusta vastaan kohdistuneista itsemurhaiskuista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme