Mainos
Mainos

Al-Qaidan joukot valmistautuvat sissisotaan

Itä-Afganistanin korkea sotilasviranomainen on kertonut pakistanilaiselle uutistoimistolle AIP:lle, että Talebanin ja al-Qaidan taistelijat ovat järjestäytymässä uudelleen aloittaakseen sissisodan.

- Olemme saaneet vahvistusta tiedoille, joiden mukaan Taleban ja al-Qaida tekevät sotavalmisteluja ja ovat järjestäytymässä sissisotaan hallitusta vastaan, AIP kertoi komentaja Harat Alin sanoneen.

Alin mukaan joukkoja järjestäytyy uudelleen Helmandin, Ghaznin, Paktian, Kandaharin ja useiden muiden maakuntien alueilla.

Yhdysvaltain armeija tiedotti aiemmin tänään, että liittouman afgaanitaistelijat ovat valloittaneet maataisteluissa tärkeän vuorijonon Shahi Kotin laaksosta käytävässä taistelussa. Amerikkalaiset ilmoittavat lyöneensä taisteluissa pääosan Taleban- ja al-Qaida-joukoista ja jahtaavansa loppuja. Amerikkalaisten mukaan jäljellä on enää satakunta taistelijaa, jotka ovat lähteneet pakosalle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme