Mainos
Mainos

Al-Shabaab Twitterissä: Ostoskeskuksessa yhä panttivankeja

Somalialainen ääriryhmä al-Shabaab sanoo Twitterissä, että sen taistelijat pitävät yhä panttivankeja ostoskeskuksessa Nairobissa.

Aiemmin Kenian viranomaiset kertoivat, että kaikki panttivangit oli saatu vapautettua ja ostoskeskus oli turvallisuusjoukkojen hallinnassa. Rakennuksesta on kuitenkin tänäänkin kuultu tulitusta.

Viranomaislähteiden mukaan turvallisuusjoukot jahtaavat vielä yhtä tai useampia terroristeja ostoskeskuksessa. Al-Shabaabin Twitter-tilin mukaan rakennuksessa on paljon ruumiita.

Viranomaiset arvioivat, että lauantaiseen hyökkäykseen otti osaa 10–15 terroristia. Heistä kolmen on vahvistettu kuolleen.

Hyökkääjien joukossa kerrotaan olleen myös länsimaiden kansalaisia. Kenian ulkoministeriön mukaan operaatioon osallistui kaksi tai kolme nuorta amerikkalaismiestä ja brittinainen.

Brittiläisen turvallisuuslähteen mukaan on mahdollista, että hyökkäykseen osallistunut brittinainen on Lontoon vuoden 2005 pommi-iskuihin osallistuneen miehen leski.

Al-Shabaabin edustaja sanoi uutistoimisto Reutersille, että tiedot länsimaalaisista taistelijoista eivät pidä paikkaansa.

(MTV3–STT–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme