Mainos
Mainos

Asiantuntija Isisistä: Terroristit kaukana islamista – 11/9-tekijöitä strippibaarissa ennen iskuja

CMI:n asiantuntija Hussein al-Taeen mukaan Euroopassa iskuja tehneet Isisin terroristit ovat hyvin kaukana islamin uskosta.

– Isis on poliittinen toimija, joka käyttää uskontoa oman agendansa viemiseksi eteenpäin. 

Hänen mukaansa islamin uskolla ei silti voi perustella yhtään iskua.

– Bostonin iskuihin osallistunut mies käytti alkoholia ja huumeita. Pariisin iskuihin syyllistynyt myi baarinsa juuri ennen iskuja.

– Iskuihin syyskuussa 2001 Yhdysvalloissa osallistuneista 11 vietti aikaansa strippibaarissa ennen tapahtumia. Nämä ihmiset ovat iskuissa mukana aivan muista kuin uskonnollisista syistä, al-Taeen kertoo. 

Isis rekrytoi kaikkein heikoimpia

Isis värvää riveihinsä taistelijoita jatkuvasti. Al-Taeen mukaan he rekrytoivat kaikkein heikompia.

– He värväävät syrjäytyneitä ja itsensä ulkopuoliseksi tuntevia henkilöitä. Tällaiset ihmiset ovat helppo kohde Isisille. 

Al-Taeen mukaan Isis haluaa osoittaa terroriteoilla, että he pääsevät helposti iskemään maihin, joilla on yhteys ilmaiskuihin Isisin kohteita vastaan. 

– Isis haluaa lähettää viestiä, että he pystyvät iskemään länttä vastaan, missä haluavat. He näyttävät, että heillä on pääsy metroihin, lentokentille ja muihin paikkoihin, joissa on paljon ihmisiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme