Mainos
Mainos

Al-Taee: Istanbulin isku Brysselin kaltaista toimintaa – ”Isis on hätää kärsimässä”

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Irak-asiantuntija Hussein Al-Taeen mukaan Isisin ei vielä voi sanoa olevan varmasti Ataturkin iskujen takana, mutta tekotapa viittaa vahvasti äärijärjestöön.

Irak-asiantuntija Hussein Al-Taee pitää erittäin mahdollisena, että äärijärjestö Isis olisi Ataturkin eilisten iskujen takana, vaikka mikään taho ei ole vielä ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

– Varmasti voi sanoa, että kurdit eivät tällä tavalla iske siviilikohteisiin. Tämä oli enemmän brysselimäistä ja isismäistä toimintaa, Al-Taee sanoi Kymmenen uutisissa.

– Isis on hätää kärsimässä, pöytä on kääntynyt heitä vastaan. Järjestö on kärsinyt suuria tappioita kaikilla alueilla, ja menettänyt johtoaan, logistiikkaansa, rahaa ja tiedustelua.

Al-Taeen merkittävintä Istanbulin lentokentän iskuissa ei kuitenkaan ole se, oliko Isis iskujen takana vai ei. Hänestä tärkeintä on Turkin, Venäjän ja Yhdysvaltain päätös, että Isisin loppu on tullut ja nyt on aika siirtyä jatkamaan rauhan aikaa.

– Terrorismin ja Isisin vastainen sota on saatava nopeasti päätökseen.

Katso videolta, miten Al-Taee arvioi Turkin tehokkuutta terrorismin torjunnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme