Mainos
Mainos

Al-Zarqawin ryhmä uhkaa tappaa Irakin pääministerin

Al-Zarqawin ryhmällä on tiettävästi yhteydet al-Qaida verkostoon. Ryhmä on ottanut vastuulleen useita iskuja ja hyökkäyksiä Irakissa viime kuukausien aikana.

Abu Musab al-Zarqawin johtama ryhmä on uhannut tappaa Irakin pääministerin Ijad Allawin sekä muita Irakin virkamiehiä. Ryhmä julkisti uhkauksensa tänään ääri-islamilaisella verkkosivulla.

- Allawi, ole varma siitä, että meillä on sinulle vain miekka, jonka janoa me hillitsemme sinun verelläsi. Tämä voi tapahtua pian Jumalan voimasta, sanotaan verkkosivulla julkistetussa lausunnossa.

Lausunnossa luetellaan myös muutamia hyökkäyksiä Irakin viranomaisia kohtaan, joita ryhmä väittää tehneensä, sekä todetaan, että "lista on alkanut mutta ei loppunut". Lausunnon aitoutta ei ole voitu toistaiseksi todeta.

Al-Zarqawin ryhmä on ottanut vastuulleen useita itsemurhapommi-iskuja sekä muita hyökkäyksiä irakilaisiin ja amerikkalaisiin kohteisiin Irakissa viime kuukausien aikana. Al-Zarqawilla on tiettävästi yhteydet al-Qaida-verkostoon.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme