Mainos
Mainos

Alaikäisiä myytiin rikollisiksi turistikohteisiin – työnä taskuvarkaudet ja kerjääminen

Poliisi on hajottanut alaikäisiin erikoistuneen kansainvälisen ihmiskauppaverkoston.

Ranskan ja Romanian viranomaisten yhteisoperaatiossa ratsattiin samanaikaisesti neljä taloa Ranskassa ja kymmenen Romaniassa. Ratsioihin johtanut laaja tutkinta alkoi viime vuonna.

Europolin mukaan kaikkiaan 18 ihmistä on pidätetty. Samassa yhteydessä poliisi takavarikoi kultaa, koruja, luksuskelloja, televisioita ja 25 000 euroa käteistä.

Ranskan ja Romanian poliisien mukaan verkosto välitti alaikäisiä romanialaisia järjestäytyneen rikollisuuden tarpeisiin. Nuoret pakotettiin taskuvarkaiksi ja kerjäläisiksi Ranskassa.

Rikollisuuteen pakotettujen nuorten tehtäviin kuului myös varastetun tavaran välittämistä ja rahanpesua. He toimivat Pariisin suosituissa turistikohteissa, huvipuistoissa ja muissa paikoissa, joissa oli paljon väkeä ja turisteja.

Taskuvarkaudet ja kerjääminen, jota ihmiskaupan uhreiksi joutuneet alaikäiset romanialaiset tekivät, tuottivat rikollisille jopa 7000 euroa päivässä. Klaanin rikoksilla hankkima hyöty on poliisin arvion mukaan noin miljoona euroa.

Nuoria ostanut rikollisryhmä on viranomaisten mukaan suvun ja perheiden muodostama klaani, joka on erikoistunut taskuvarkauksiin Ranskan turistikohteissa.

Europol oli operaation taustalla auttaen muun muassa tietojen vaihdossa ja analysoinnissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme