Mainos
Mainos

Alanyassa eilen väkivaltaisia mellakoita – Matkanjärjestäjät: Aamu ollut rauhallinen

Suomalaiset matkanjärjestäjät kertovat, että Turkin Alanyassa oleviin suomalaismatkustajiin ollaan yhteydessä ja matkailijoita pidetään ajan tasalla mahdollisista levottomuuksista. Nyt aamulla tilanne on kuitenkin ollut täysin normaali ja rauhallinen.

Turkissa Alanyan suositussa matkailukohteessa puhkesi eilen väkivaltaisia mellakoita.   

Tilanne sai alkunsa, kun satojen mielenosoittajien joukko hyökkäsi kurdimyönteisen HDP-puolueen toimistoon eilen illalla. Asiasta kertoi muun muassa sanomalehti Expressen.

Mellakoissa loukkaantui reilu kymmenen ihmistä.  

– Kohdeopas on meihin täällä monta kertaa päivässä yhteydessä ja me seuraamme myös ulkoministeriön matkustustiedotteita, sanoo Tuire Melander Aurinkomatkojen ja Finnairin viestinnästä.

– Nyt viimeisin tieto oppaalta on, että tilanne on rauhoittunut. Olen juuri laittamassa meidän kautta Alanyassa oleville matkustajillemme viestiä asiasta.

Melander kertoo, että eilen joitain yksittäisiä Aurinkomatkojen lomalaisia oli joutunut mellakoiden keskiöön. Kukaan ei kuitenkaan ollut loukkaantunut.

Finnmatkojen viestinnästä kerrotaan että kun mielenosoituksesta saatiin eilen tieto, lähetettiin kaikille Finnmatkojen suomalaismatkustajille tekstiviesti asiasta.

– Nyt aamulla tilanne on ollut rauhallinen ja normaali. Finnmatkojen matkaajille ei ole koitunut ongelmia mielenosoituksesta, sanoo Mathias Burgendahl Finnmatkoilta.

Turkin Suomen-suurlähetystöstä Ankarasta kerrottiin STT:lle, että  levottomuuksissa ei ole loukkaantunut suomalaisia.

Myöskään Suomen kunniakonsulaatilla Alanyassa ei ole mitään tietoa siitä, että turisteja olisi ollut osallisena eilisiin levottomuuksiin.  

– Kyseessä oli paikallinen kahakointi, jossa oli osallisena 300-400 nuorta, kertoo ministerineuvos Pekka Shemeikka suurlähetystöstä Ankarasta kommentoi STT:lle. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme