Mainos
Mainos

Alas ammutun venäläiskoneen kuollut lentäjä Turkissa – luovutetaan Venäjälle

Alas ammutun venäläisen sotilaskoneen lentäjän ruumis on tuotu Turkkiin ja se luovutetaan Venäjälle, kertoi Turkin pääministeri tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa vainajaa on kohdeltu ortodoksisen perinteen mukaisesti.  

Turkki ampui alas sotilaskoneen lähellä Syyrian rajaa tiistaina. Syyrian kapinalliset surmasivat koneen lentäjän, mutta perämies selvisi hengissä. Lentäjien pelastusoperaatiossa kuoli yksi venäläissotilas.  

Sotilaskoneen ampuminen alas on kiristänyt Venäjän ja Nato-maa Turkin välejä. Eilen Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi määräyksen Turkin vastaisista talouspakotteista.  

Pakotteet tulevat voimaan tammikuun alussa, ja tuolloin muun muassa kielletään tilauslennot maiden välillä. Lisäksi rajoitetaan venäläisyritysten mahdollisuutta palkata Turkin kansalaisia. Lisäksi kielletään joidenkin turkkilaisten tuotteiden maahantuonti.  

Jo perjantaina Venäjä jäädytti viisumivapauden Turkin kanssa. Venäjän viranomaiset ovat myös suositelleet, etteivät venäläisturistit matkustaisi Turkkiin.  

Turkin ulkoministeriö puolestaan kehotti eilen turkkilaisia perumaan kaikki ei-välttämättömät matkat Venäjälle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme