Mainos
Mainos

Alastomana Kambodzassa mopoillut suomalaisnainen olisi voinut saada kuolemantuomion

Thaimaa tunnetaan kovista tuomioista. Hopealle ei jää todelliseksi turistikohteeksi noussut Kambodžakaan.

Julkisesta alastomuudesta voi saada kuolemanrangaistuksen. Vuorenvarmasti sillä saa ikuisen maastakarkotuksen. Tämän tietävät hyvin 22-vuotias suomalaisneito sekä kaksi nuorta miestä – englantilainen ja skottilainen. Kolmikko vilvoitteli itseään ajelemalla ilkosillaan Kambodzan pääkaupungin Phnom Phenin valtaväylällä.

Alastomuusajot päättyivät maastakarkotukseen sekä tuntuviin sakkoihin. Kolmikko pääsi kuitenkin vähällä. Kambodzan lain mukaan heidät olisi voitu tuomita kuolemaan. Thaimaan laki on yhtä yksiselitteinen – julkista alastomuutta ei sallita. Länsimaisille turisteille annetaan kuitenkin anteeksi paljon. Kambodzan tapaus on hyvä esimerkki. Turisti ei voi kuitenkaan elää kuin sika pellossa. Rahalla saa Aasian maissa paljon mutta sillä ei pysty ostamaan itseään vapaaksi huume- tai alastomuusrikoksista.

Kambodzasta on muodostunut Thaimaalle todellinen kilpailija sekä turismin että liiketoiminnan puolesta. Yhä useampi Thaimaassa ollut suomalainen puhelinmyyntifirma on pakannut tavaransa ja aloittanut liiketoiminnan Kambodzhassa, jossa kaikki on Thaimaahan verrattuna paljon helpompaa.

Kambodzan puolesta puhelinmyyntifirmoja enemmän puhuu se, että maan pörssitoiminnan käynnistäjä on suomalainen. Työlupien ja viisumien saanti on lastenleikkiä. Siinä missä Thaimaa kiristää sääntöjään ulkomaalaisille – Kambodža helpottaa. Thaimaassahan ei länsimaalainen voi suoraan omistaa mitään itse – pitkäaikaisia vuokrasopimuksia voi tehdä mutta siihen se sitten jää.

Myöskään Kambodzassa maanomistaminen ei ole länsimaalaiselle mahdollista mutta mm. huoneiston voit omistaa, jos huoneistosi ei ole katutasolla. Viisumien vuoksi ei tarvitse tehdä näennäisiä maasta toiseen matkoja vaan maahanmuuttovirasto leimaa sinulle 25 dollarin hinnalla jatkoviisumin jolla saat jatkaa oleskelua kolmella kuukaudella. Yksinkertaista verrattuna Thaimaahan. Myös hintataso on Thaimaata edullisempi. Vanhana Ranskan alusmaana siellä on hyvin säilynyt ranskalainen ruoka- ja juomakulttuuri.

Pol Potin hirmuvallan jälkeen maan väestö on keski-iältään nuorta. Keski-ikä on 32 vuotta. Kambodza on joka suhteessa nouseva maa mutta alastomana siellä ei kannata julkisesti esiintyä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme