Mainos
Mainos

Alastonkuvat varastettiin, uhri julkaisi kostoksi lisää

Neljä vuotta sitten tuntemattomat hakkerit varastivat alastonkuvia tanskalaistoimittaja Emma Holtenista ja julkaisivat niitä internetissä.

Kuvat levisivät tuhansien nähtäviksi, ja Holten saa vieläkin ahdisteluviestejä. Haukkumiskirjeisiin kyllästynyt toimittaja sanoo kuvien hakkeroinnin ja ns. kostopornon olevan osa isompaa ongelmaa.

Hän päättikin poseerata alastonkuvissa ja julkaista niitä näyttääkseen, että ei aio ulkopuolisen kiusanteon haitata itseään.

– Hakkerit saavat osan nautinnosta siitä, että naisten kuvia julkaistaan vastoin heidän tahtoaan. Hiljaa pysymällä annoin merkkiä, että minun pitäisi hävetä. Monet valokuvat tekevät naisista objekteja, koska he eivät suostu niihin. Tämä oli jotain, minkä minä tein. Kuten raiskaus ja seksi, ilman suostumusta ja oma-aloitteisesti jaetut kuvat ovat täysin eri asia, Holten perustelee The Guardianin julkaisemalla videolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme