Mainos
Mainos

Albaanipakolaiset palaavat Kosovoon

Tuhannet Kosovon albaanipakolaiset ovat tänään palanneet entisille kotiseuduille serbijoukkojen vetäydyttyä maakunnasta. Varsinkin maakunnan keskiosissa tiet ovat täyttyneet pakolaisten traktorikaravaaneista, jotka suuntaavat kohti entisiä asuinsijoja.

-Heti kun serbipoliisit ovat poistuneet paikkakunnalta, ihmiset palaavat takaisin, kertoi Ety-järjestön valvontajoukkojen jäsen. Avustusjärjestöjen mukaan pakolaisten paluu kestää kuitenkin vielä pitkään.

Arviolta ainakin neljännesmiljoona Kosovon albaaniväestöstä on joutunut jättämään kotinsa yhdeksän kuukautta kestäneen kriisin aikana.

Nato valmistelee valvontalentoja

Sotilasliitto Nato on aloittanut Kosovon ilmatilan valvontalentojen valmistelun. Lentojen tarkoituksena on valvoa, että Serbia noudattaa YK:n vaatimusta lopettaa sotatoimet Kosovon alueella.

Venäjä on myös valmis osallistumaan aseistamattomiin valvontalentoihin. Keskustelut yhteistyöstä ovat edelleen käynnissä.

Naton suunnitelmissa on myös koota iskujoukko, joka voitaisiin lähettää tarvittaessa alueelle pelastamaan aseistamattomia Ety-järjestön alaisuudessa toimivia valvojia.
(STT-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme