Mainos
Mainos

Albaanipakolaisille pudotetaan apua

Humanitaaristen avustustarvikkeiden ilmapudotukset Kosovon albaanipakolaisille alkavat muutaman päivän kuluttua, ilmoitti Ranskan ulkoministeriö eilen.

Ranska, Yhdysvallat ja Britannia ovat sopineet, että kaksi siviilikonetta lentää kahdesti päivässä yli Kosovon ja pudottaa tarvikkeita. Koneet vuokraa kansainvälinen Punainen Risti ja koneet lähtevät Pescarasta Italiasta. Tarvikkeet pudotetaan laskuvarjoilla sellaisille Kosovon alueille, joilla tiedetään olevan paljon albaanipakolaisia.

Ranskan presidentti Jacques Chirac ehdotti avustustarvikkeiden pudottamista lentokoneista jo useita viikkoja sitten. Silloin sotilaat varoittivat, että kuljetuskoneet olisivat helppoja maaleja Jugoslavian ilmapuolustukselle. Punainen Risti on ilmoittanut avustuslentojen aloittamisesta Jugoslavian viranomaisille, mutta ei ole pyytänyt näiltä lupaa lennoille.
(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme