Mainos
Mainos

Albaanipuolue sanoutui irti YK:sta Kosovossa

Kohtalaisen suurta kannatusta nauttiva Kosovon albaanipuolue ilmoitti tänään jäädyttäneensä suhteet YK:n väliaikaishallintoon Kosovossa.

Kosovon demokraattisen puolueen PDK:n johtaja Hashim Thaci kertoi, että ryhmä vastustaa YK:n ja serbien laatimaa muistiota, jossa hahmotellaan keinoja parantaa Kosovon serbivähemmistön turvallisuutta. Muistiossa ehdotetaan turvallisuustakeiden antamista serbeille vastineeksi siitä, että nämä puolestaan lakkaisivat boikotoimasta Kosovon väliaikaishallintoa.

Serbit ovat boikotoineet hallintoa, koska he ovat halunneet kiinnittää huomiota albaanien toistuviin hyökkäyksiin. PDK pelkää, että muistion seurauksena serbit voisivat ottaa turvallisuuden omiin käsiinsä. YK:n väliaikaishallinnon edustaja tähdensi, että se ei ole tarkoituksena. Kiista on yksi esimerkki YK:n vaikeasta tasapainoilusta albaanien ja serbien välillä.

(STT-AP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme