Mainos
Mainos

Albaanisissit allekirjoittivat tulitaukosopimuksen

Etelä-Serbiassa taistelevat albaanisissit ovat allekirjoittaneet sotilasliitto Naton välittämän tulitaukosopimuksen, jonka on määrä lopettaa jo vuoden ajan jatkuneet albaanien iskut alueella. Myös Serbia allekirjoitti sopimuksen, kertoi Kfor-joukkojen komentaja Kosovossa, kenraali Carlo Cabigiosu. Allekirjoitustilaisuuden oli alun perin määrä olla jo viikonloppuna, mutta albaanit vastustivat sopimuksessa olevaa kohtaa, joka sallii serbijoukkojen paluun Kosovon puskurivyöhykkeelle.

Nato pääsi jo aiemmin tänään Jugoslavian edustajien kanssa lopulliseen sopimukseen serbijoukkojen paluusta Kosovon puskurivyöhykkeelle. Nato antoi jo viime viikolla serbijoukoille alustavan luvan palata puskurivyöhykkeelle. Tällöin ei kuitenkaan päätetty mm. siitä, miten pitkälle serbijoukot saavat edetä. Kfor-joukkojen komentajan mukaan serbijoukoille avataan alustavasti viisi kilometriä pitkä ja viisi kilometriä leveä alue puskurivyöhykkeen sisällä. Hän kertoi odottavansa serbijoukkoja alueelle lähipäivinä.

Puskurivyöhyke perustettiin Etelä-Serbian ja Kosovon välille vuonna 1999 erottamaan albaanit ja Jugoslavian joukot toisistaan. Albaanisissit ovat kuitenkin käyttäneet vyöhykettä hyväkseen ja hyökkäilleet sieltä Etelä-Serbiaan.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme