Mainos
Mainos

Albaanit ja Kfor-turvaajat kahakoivat Kosovossa

Kosovon albaanit ovat kahakoineet brittiläisten rauhanturvaajien kanssa. Brittiläiset sotilaat ovat haavoittaneet kahta albaania ja pidättäneet kuusi muuta yhteenotossa albaanien kanssa Dornja Vrnican kylässä Kosovossa.

Kosovo, rauhanturvaaja ja albaani kasiryryssa


Noin 2 000 albaania on osoittanut mieltään venäläisiä rauhanturvaajia vastaan Kosovska Kamenicassa. Mielenosoittajat vaativat venäläisiä joukkoja poistumaan Kosovon kaakkoisosasta.

Venäläisvastainen mieliala alueella on voimistunut sen jälkeen kun albaanimies sai surmansa lähellä venäläisten tarkastusasemaa. Albaanit väittävät venäläisten teloittaneen miehen. Aluetta valvovat amerikkalaiset joukot tutkivat miehen murhaa, mutta heidän mukaansa mikään ei viittaa siihen, että venäläisillä olisi osuutta tapahtumaan.

Kosovon albaanien ja KFOR-operaation rauhanturvaajien välit ovat kiristyneet viime aikoina. Viime viikonloppuna albaanit ottivat yhteen ranskalaisten rauhanturvaajien kanssa Kosovon pohjoisosissa.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme