Mainos
Mainos

Albania viettää veneonnettomuuden muistopäivää

Albaniassa vietetään tänään kansallista surupäivää Adrianmerellä tapahtuneen veneonnettomuuden johdosta. Pakolaisia kuljettanut vene törmäsi perjantaina italialaiseen korvettiin, joka yritti ajaa sitä pois Italian vesiltä. Törmäyksen seurauksena vene upposi.

Albanialaisarvioiden mukaan onnettomuusveneessä oli 120-130 ihmistä ja vain 34 on pelastettu. Arvioiden mukaan 83 ihmistä on yhä kateissa. Merestä on löydetty neljä surmansa saanutta.

Onnettomuus on nostattanut albanialaisissa syytöksiä Italian viranomaisia kohtaan. Albania on muun muassa vaatinut tutkimuksia italialaisaluksen osuudesta onnettomuuteen.

Veneen lähtösatamassa Vloren kaupungissa Etelä-Albaniassa 5 000-7 000 ihmistä osallistui muistotilaisuuteen, joka sai Italian vastaisen mielenosoituksen luonteen.

Albanian presidentti Sali Berisha julistamana surupäivänä on määrä viettää puoliltapäivin minuutin pituinen hiljaisuus. Berisha toivoi autoilijoiden ja muiden motoristien soittavan ajoneuvojensa torvia tilaisuuden johdosta.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme