Mainos
Mainos

Albanian apua ryhdytään jakamaan

Albanialaisille tarkoitettua ruoka-apulastia on purettu laivoista tänään. YK:n edustajien mukaan jauhojen, papujen ja ruokaöljyn jakelu voidaan aloittaa viimeistään ylihuomenna.

Noin 400 tonnin suuruinen YK:n avustuslasti saapui Durresin satamakaupunkiin eilen. Punainen Risti on jakanut ruokaa ja lääkkeitä albanialaisille jo viime kuusta lähtien. Avustusjärjestöjen mukaan noin joka kymmenes albanialainen on ruoka-avun tarpeessa.

YK:n ruoka-avun jakelua turvaamaan tarkoitetut monikansalliset sotilasjoukot ovat alkaneet saapua Albaniaan. Eilen maahan tuli 1 200 miestä Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta. Kolmen viikon kuluessa maahan on tulossa yhteensä 6 000 ulkomaista sotilasta.

Italian johtamien monikansallisten joukkojen tehtävänä on keskittyä vain avustustoimitusten suojelemiseen. Ne eivät puutu maassa meneillään olevaan aseelliseen kapinaan, jossa jo 300 ihmistä on kuollut ja 700 loukkaantunut.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme