Mainos
Mainos

Albanian asevoimat pitävät harjoitukset Kosovon vastaisella rajalla

Albanian asevoimat pitävät torstaina sotaharjoitukset Koillis-Albaniassa Serbian maakunnan Kosovon rajan tuntumassa, puolustusministeriö kertoi tänään.

Kukesin alueella järjestettäviin Drini 98 -harjoituksiin osallistuu useita asevoimien yksiköitä ja paikallisia puolisotilaallisia joukkoja. Harjoituksiin sisältyy kovapanosammuntaa tykeillä ja muilla aseilla, puolustusministeriön tiedotteessa sanottiin. Ministeriö ei ilmoittanut, kuinka monta sotilasta harjoituksiin osallistuu.

Harjoituksissa katsotaan, miten hyvin Albanian armeija on toipunut alennustilastaan, johon se joutui viime vuonna maan sisällä raivonneiden levottomuuksien takia. Joukkoja testataan siitä, miten nopeasti ne reagoivat tilanteissa ja miten eri yksiköiden yhteistoiminta sujuu.

Viime viikolla Nato järjesti Albaniassa sotaharjoitukset, joihin osallistui noin 1700 Naton ja rauhankumppanuusmaiden sotilasta sekä 60 taistelukonetta ja helikopteria. Lännen viranomaiset tunnustivat epävirallisesti, että harjoituksilla varoitettiin Jugoslaviaa, jotta se pehmentäisi otteitaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme