Mainos
Mainos

Albaniassa haudattiin mielenosoituksessa kuolleita

Albaniassa on vietetty tänään opposition julistamaa surupäivää, kun perjantain mellakoissa kuolleet kolme mielenosoittajaa haudattiin. Sosialistisen oppositiopuolueen johtaja Edi Rama ehti osallistua kahden kuolonuhrin hautajaisiin.

Kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä tiranalaisesta sotilassairaalasta kerrottiin, että yksi sairaalaan perjantaina tuotu mies oli kriittisessä tilassa.

Albanian oppositio on raivostunut tiedoista, joiden mukaan hallituksen turvamiehet olivat vastuussa kuolonuhreista.Albaniassa esitetyssä televisiokuvassa näkyy, että laukaukset tulevat pääministerin rakennuksesta.

Albanian syyttäjäviranomaiset kertoivat antaneensa pidätysmääräykset henkilöistä, joiden epäillään ampuneen mielenosoittajia perjantain protestissa.

Albanian presidentti Bamir Topi on vedonnut poliittisiin puolueisiin, jotta ne aloittaisivat keskinäisen vuoropuhelun rauhoittaakseen jännittyneen tilanteen. Myös EU, Etyj ja Yhdysvallat ovat toivoneet väkivallan aallon laantuvan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 23.1.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme