Mainos
Mainos

Albright: Bosnian Nato-joukkojen tehtäväkenttä laajenee

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tänään Washingtonissa, että Naton johtamat joukot Bosniassa ottavat uusia tehtäviä edistääkseen rauhaa alueella.

Albright mainitsi joukkojen muun muassa auttavan pakolaisten kotiuttamisessa ja teleyhteyksien jälleenrakentamisessa. Ulkoministeri ilmoitti Naton johtamien joukkojen tehtäväkentän laajentamisesta senaatin komitean kokouksessa ja perusteli päätöstä sillä, että Yhdysvallat on päättänyt omistautua entistä enemmän vuoden 1995 Daytonin rauhansopimuksen toimeenpanoon.

Naton johtamissa joukoissa on eniten yhdysvaltalaissotilaita, joiden on määrä lähteä Bosniasta noin vuoden kuluttua, kesäkuussa 1998. Yhdysvaltain aloitteessa painotettiin myös sitä, että ainoastaan niillä Bosnian alueilla, jotka sallivat pakolaisten paluun, on mahdollisuus saada kansainvälistä apua.

Albrightin on tarkoitus matkustaa Balkanille ensi viikolla. Hän sanoi aiemmin ilmoitetun Sarajevon lisäksi vierailevansa myös Brckossa ja Banja Lukassa, jotka ovat Bosnian etnisen jaon räikeimpiä esimerkkejä.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme