Mainos
Mainos

Albright: Irak USA:n ulkopolitiikan pahin virhe

Entinen ulkoministeri kritisoi voimakkaasti Yhdysvaltain suhtautumista ulkopolitiikkaan. Hänen mukaansa nykyhallitus myös uskoo virheellisesti pystyvänsä palauttamaan rauhan Irakiin yksipuolisin keinoin.

Entisen ulkoministerin Madeleine Albrightin mukaan Irakin sota on Yhdysvaltain ulkopolitiikan pahin katastrofi.

Presidentti George W. Bush on hävittänyt kaiken sen moraalisen arvovallan, jonka entinen presidentti Jimmy Carter sai aikaan ihmisoikeuksien kehittämiseen tähtäävällä ulkopolitiikallaan, Albright sanoi eilen julkisessa keskustelussa Carter-keskuksessa Atlantassa.

- Seuraavan presidentin tehtävänä on palauttaa Yhdysvaltain valta-aseman hyvyys, hän korosti.

Presidentti Bill Clinton nimitti Albrightin ensin Yhdysvaltain suurlähettilääksi YK:hon ja myöhemmin ulkoministeriksi. Albright oli ensimmäinen naisulkoministeri Yhdysvalloissa.

Albrightin mukaan nykyhallitus uskoo erheellisesti voivansa palauttaa rauhan yksipuolisin keinoin. Se ei ole myöskään ollut tarpeeksi mukana rauhanhieronnassa palestiinalaisten ja Israelin välillä eikä tukenut tarpeeksi palestiinalaisten presidenttiä Mahmud Abbasia, Albright sivalsi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme