Mainos
Mainos

Albright tyytyväinen Indonesian uudistuksiin

Indonesiassa vieraileva Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright kehui tänään Indonesian tekemiä uudistuksia kohti demokraattista hallintoa.

Albright totesi myös Indonesian ihmisoikeustilanteen kehittyneen huomattavasti, joskin työtä on edelleen jatkettava.
Albright tapasi tänään Indonesian presidentin B.J. Habibien ja sanoi vakuuttuneensa, että presidentti haluaa järjestää kesäkuussa pidettävistä vaaleista "vapaat ja oikeudenmukaiset". Albrightin mukaan Habibie haluaa maahan myös ulkomaisia tarkkailijoita vaalien ajaksi.

Aiemmin päivällä Albright tapasi myös pitkään vangittuna olleen Itä-Timorin kapinallisjohtajan Xanana Gusmaon, joka on tätä nykyä kotiarestissa. Gusmaon sallittiin kuitenkin poistua asunnostaan tapaamaan Albrightia.

Gusmao oli asianajajansa mukaan vedonnut Albrightiin, jotta YK lähettäisi kansainvälisen poliisijoukon estämään mahdolliset levottomuudet Indonesian hallitsemassa Itä-Timorissa.
Indonesia esitti yllättäen tammikuussa, että Itä-Timorin saatetaan antaa itsenäistyä jos tarjottu itsehallinto ei kelpaa alueen asukkaille. Indonesia valtasi Portugalille kuuluneen alueen vuonna 1975.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme