Mainos
Mainos

Aleppossa osui taas sairaalaan – tulitaukoponnistelut jatkuvat

Syyrian Aleppossa hataraa tulitaukoa on taas rikottu. Syyrian valtiollisen median mukaan kapinallisten raketit osuivat sairaalaan ja tappoivat ainakin kolme ihmistä. 

Myös Punainen risti vahvisti Twitterissä, että sairaalaan on osunut. Osuma oli jo kuudes sairaalaan tai muuhun terveyslaitokseen viikon sisällä. Muualla kaupungissa kapinallistulitus vaati kuolonuhreja kymmenkunta lisää, valtiollinen media kertoi.  

Myös sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights kertoi, että kapinalliset olivat tulittaneet hallituksen hallitsemia alueita pitkin päivää. AFP:n toimittajan mukaan kapinallisten hallitsemaan osaan kaupunkia on kohdistunut ilmaiskuja. 

Yli 250 siviiliä on kuollut Aleppon taisteluissa puolessatoista viikossa. Diplomaattiset ponnistelut tulitauon pelastamiseksi ovat jatkuneet Moskovassa, jossa YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura on tavannut Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin. Venäjä ja Yhdysvallat olivat ratkaisevassa asemassa, kun tulitauko saatiin aikaan helmikuussa. 

Lavrov sanoi toivovansa, että väkivaltaisuuksien lopettamisesta voidaan kertoa jo lähitunteina. Neuvottelut jatkuvat huomenna Berliinissä. Paikalla ovat de Misturan sekä Saksan ja Ranskan ulkoministerien lisäksi Syyrian opposition johtohahmoihin kuuluva Riad Hijab.

YK:n turvallisuusneuvosto sanoi tänään vaativansa sairaaloiden suojelemista sota-alueilla kaikkialla maailmassa. 
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme