Mainos
Mainos

Alepposta evakuoinnit jatkuvat – arvioiden mukaan 6000 lähtenyt

Tuhansia siviilejä ja kapinallistaistelijoita evakuoitiin Aleppon kaupungin itäisiltä alueilta viime yön aikana.  Evakuoituja ihmisiä on kuljetettu pääosin Aleppon länsipuolella sijaitsevaan Idlibiin, joka on Syyrian opposition hallussa.

– Evakuointi jatkui läpi yön ja jatkuu tänään koko päivän niin kauan kun on ihmisiä, jotka haluavat sieltä poistua, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) edustaja Ingy Sedky.  

Ambulanssit ja linja-autot matkustivat edestakaisin koko yön viimeisiltä kapinallisten hallussa olleilta Aleppon alueilta muualla maakunnassa oleville kapinallisten alueille.   

Evakuointien alkaessa linja-autot siirtyivät alueiden välillä letkassa, mutta yöllä ne palasivat noutamaan lisää evakuoitavia heti tyhjennyttyään.  

– Tästä syystä meidän on vaikea tietää tarkkaan kuinka monta ihmistä on lähtenyt Alepposta tähän mennessä. Lähteneiden ihmisten lukumäärä arvioidaan operaation lopussa, Sedky kertoi.

Joukossa sairaita ja loukkaantuneita

Hallituksen vihreänväristen linja-autojen ja ambulanssien lisäksi osa itäisen Aleppon asukkaista lähti alueelta omilla autoillaan, Ahmed al-Dbis kertoi uutistoimisto AFP:lle. Al-Dbis johtaa haavoittuneiden evakuointia koordinoivien lääkärien ja vapaaehtoisten joukkoa.   

Monet perheet ovat lähteneet Alepposta avopakettiautoilla ja onnistuneet siten tuomaan mukanaan kotiensa irtaimistoa, al-Dbis sanoi.

– Ihmiset kokoontuvat täällä ja jatkavat sitten matkaansa leirille tai maakunnan läntisissä osissa asuvien sukulaistensa luokse.  

Al-Dbis arvioi, että evakuoitujen kokoontumispaikalle on tähän mennessä saapunut noin 6 000 ihmistä, joista 250 on loukkaantuneita. Toiset 250 ihmistä tarvitsevat lääkärin hoitoa sairauden vuoksi.    

Osa Itä-Alepposta saapuvista siirrettiin Turkkiin saamaan ensiapua, lisäsi Al-Dbis.

ICRC:n mukaan evakuoinnit tulevat kestämään useita päiviä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme