Mainos
Mainos

Algeria päättää Sabiran palautuksesta 1. heinäkuuta

Algerian hovioikeus ratkaisee 1. heinäkuuta, palautetaanko Algeriaan kaapattu nelivuotias Sabira Suomeen.

-Aiemmin kyseinen päivämäärä oli ensimmäinen mahdollinen ratkaisuntekopäivä. Tänään varmistui, että se on lopullisen istunnon päivämäärä, Suomen asiainhoitaja Carl-Erik Smedslund kertoi.

Algerialainen tuomioistuin oli varustautunut tänään kuulemaan Algeriaan kaapatun Sabiran isää. Isän asianajaja pyysi lykkäystä, mutta äidin, Heli Nurmisen, asianajaja ei siihen suostunut. Tuomari päätyi kompromissiratkaisuun, jonka mukaan Sabiran isällä on mahdollisuus esittää näkemyksensä viikon kuluttua eli 24. kesäkuuta.

Smedslund ei ole varma, onko viikon kuluttua pidettävässä istunnossa puheenvuoro vain isän asianajajalla. -Oletan, että puheenvuoron pitää isän asianajaja, mutta uudesta tilanteesta johtuen saattaa äidin asianajajallakin olla mahdollisuutensa, Smedslund arveli.

Suomen Tunisian ja Algerian asiainhoitajana Smedslund on ollut läsnä Sabiran oikeudenistunnoissa. -Olen käynyt Algeriassa ehkä 25-30 kertaa, mutta aivan kaikki matkat eivät ole liittyneet Sabiraan, Tunisiasta käsin työskentelevä Smedslund kertoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme