Mainos
Mainos

Algeria torjuu EU:n arviot

Algerian ulkoministeri Ahmed Attaf sanoi tänään, ettei hän hyväksy EU:n arvioita Algerian tilanteesta. Attaf torjui myös EU:n vaatimukset, joiden mukaan Algerian olisi kerrottava avoimemmin maassa tapahtuneista joukkomurhista.

EU:n valtuuskunta, joka vieraili äskettäin Algeriassa, on ulkoministeri Attafin mielestä esittänyt Algerian tilanteesta liioiteltuja ja epärealistisia lausuntoja. Attaf sanoi myös, että Algeria ei ole pyytänyt eikä tarvitse EU:n tarjoamaa humanitaarista apua.

EU:n tämänhetkisen puheenjohtajamaan Britannian ulkoministeri Robin Cook sanoi alkuviikosta, että Euroopassa tunnetaan syvää huolta Algerian joukkomurhista. EU ei voi tällä hetkellä kuitenkaan tehdä paljoakaan Algerian auttamiseksi, koska Algerian viranomaiset eivät suvaitse minkäänlaista puuttumista maan asioihin.

EU:n ulkoministerit antoivat maanantaina julkilausuman, jossa Algeriaa vaadittiin kertomaan entistä avoimemmin joukkomurhista.
(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme