Mainos
Mainos

Algerian maanjäristyksen raunioista löytyi eloonjäänyt

Kolmetoistavuotias tyttö on kaivettu hengissä esiin maanjäristyksen raunioista Algeriassa neljä vuorokautta järistyksen jälkeen.

Algerian radio kertoi tänään, että vain lievästi loukkaantunut tyttö saatiin elossa esiin Bordj Menaielin kaupungissa eilen illalla.

Algerian television mukaan eilen löydettiin raunioista myös toinen eloonjäänyt, nainen Corson kaupungissa.

Algerian hallitus selvittää rakennusten romahtamista

Algerian hallitus on aloittanut tutkimukset sen selvittämiseksi, miksi kymmenet rakennukset sortuivat täysin keskiviikkona tapahtuneessa maanjäristyksessä, sanoi maan asuntoministeri Mohamed Nadir Hamimid tänään.

Katastrofialueen asukkaat ja monet rakennusasiantuntijat ovat syyttäneet viranomaisia ja kiinteistöjen rakentajia heikkojen ja alueelle sopimattomien rakennusten pystyttämisestä. Monet alueen rakennuksista olivat Algerian lakien vastaisia.

Maan rakennusinsinööriliiton puheenjohtajan mukaan rakennuksista vastaavat viranomaiset ovat korruptoituneita, eikä rakennusmääräyksiä käytännössä noudateta.

Maanjäristyksen uhrimäärä on noussut jo yli 2000:een.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme