Mainos
Mainos

Algerian sissisota loppumassa

Algerian Islamilaisen vapautusrintaman johtaja Abassi Madani sanoo, että hän on hyväksynyt järjestön aseellisen siiven ehdotuksen hallituksen vastaisen sissisodan lopettamiseksi ja kehottaa nyt muitakin kapinallisia järjestöjä laskemaan aseensa.

-Vahvistan täyden hyväksyntäni Madani Mezragin (aseellisen siiven johtajan) tekemälle päätökselle lopettaa taistelut ja kehotan myös kaikkia muita ryhmiä yhtymään rauhaan, sanotaan kirjeessä, jonka Abassi Madani lähetti Algerian presidentille Abdelaziz Bouteflikalle. Kirje on julkaistu myös sanomalehdessä.

Länsimaisten arvioiden mukaan Algerian väkivaltaisuuksissa on seitsemän vuoden aikana saanut surmansa jopa 70 000 ihmistä. Madanin johtamaa Islamilaista vapautusrintamaa pidetään suhteellisen maltillisena kapinajärjestönä ja se on aiemminkin yrittänyt neuvotella tulitauosta hallituksen kanssa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme