Mainos
Mainos

Algerian sissit torjuivat aselevon

Algerian radikaalein sissiryhmä GIA torjui tänään antamassaan lausunnossa kaikki tulitaukoaikeet ja ilmoitti jatkavansa edelleen verilöylyjä.

Aseellinen islamilainen ryhmä GIA vannoi myös kostoa Ranskalle, jota ryhmä syyttää tuen antamisesta Algerian hallitukselle. GIA:n nimissä annettu lausunto toimitettiin arabiankielisen al-Hayat -lehden Lontoon- ja Pariisin-toimituksiin.

Ääri-islamilainen ryhmittymä ilmoitti lausunnossa olevansa Algeriassa äskettäin tehtyjen verilöylyjen takana. Ryhmän mukaan ihmisten tappaminen, kurkunviiltämiset ja naisten sieppaaminen ovat rangaistus uskonnon vihollisille ja niillä on "Jumalan siunaus".

Algerian Islamilaisen pelastusrintaman (AIS) sissit ilmoittivat aiemmin tällä viikolla aloittavansa lokakuun alusta tulitauon ja haluavansa paljastaa ne, jotka ovat vastuussa siviileihin kohdistuvista verilöylyistä.

AIS on Islamilaisen pelastusrintaman (FIS) aseellinen siipi.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme