Mainos
Mainos

Algeriassa kuolemantuomioita

Seitsemän islamistia tuomittiin eilen Algeriassa kuolemaan katolisen piispan ja hänen autonkuljettajansa murhista vuonna 1996, maan virallinen uutistoimisto ilmoitti tänään.

Seitsemän tuomittiin kuolemaan piispan murhasta Kuolemantuomioiden lisäksi oikeus määräsi viidelle henkilölle kahdesta kolmeen vuotta vankeutta. Tuomitut kuuluvat aseistettuun islamilaiseen ryhmään GIA:han.

Algerian turvallisuusjoukot tappoivat murhien varsinaiset tekijät muutamia kuukausia sen jälkeen, kun piispa oli murhattu. Nyt oikeudessa tuomittuja syytettiin terroristijärjestöön kuulumisesta ja piispan väijytyksen ja murhan valmistelusta. Algerialaisen toimittajan mukaan osa tuomituista väitti, että tunnustukset oli saatu irti kiduttamalla.

Piispa Pierre Claverie ja hänen autonkuljettajansa menehtyivät pommi-iskussa piispan kotona Oranissa elokuussa 1996. Pommi räjähti, kun piispa oli palannut kotiinsa tavattuaan Ranskan ulkoministerin.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme