Mainos
Mainos

Aliravitsemus kasvaa osassa Venezuelaa – "Tavallisilla ihmisillä ei ole mahdollisuuksia selvitä"

Lasten aliravitsemus on osassa Venezuelaa humanitaarisen kriisin tasolla, kertoo hyväntekeväisyysjärjestö Caritasin raportti. Neljällä Caritasin tutkimalla alueella lähes puolet lapsista kärsi jonkinasteisesta aliravitsemuksesta tai sen välittömästä uhasta. Caritas selvitti lasten aliravitsemusta viidellä eri alueella.

– Tuloksemme osoittavat selvästi, että yleisellä tasolla aliravitsemus on kasvussa ja akuutti aliravitsemus on ylittänyt kriisirajan. Jos emme vastaa ongelmaan pian, näiden lasten on hyvin vaikeaa päästä koskaan takaisin kasvukäyrälleen, järjestöstä sanotaan.

Lasten aliravitsemuksen lisäksi yli kahdeksassa kymmenestä kotitaloudesta syödään raportin mukaan vähemmän kuin ennen. Monessa kotitaloudessa joku myös jättää syömättä, että lapsi saisi ruokaa.

Lisäksi reilu kahdeksan prosenttia kotitalouksista hankkii ruokaa kadulta esimerkiksi hakemalla ravintolapöytiin jäänyttä ruokaa ja etsimällä ruokaa roskiksista. Korkean inflaatiovauhdin takia korillinen tavallista ruokaa maksaa nykyisin 16 kertaa vähimmäispalkan verran.

– Tämä on valtava kriisi, ja sen ratkaisemiseen tarvitaan kansallista ja kansainvälistä apua. Tavallisilla ihmisillä ei ole mahdollisuuksia selvitä. Kaikki on hajalla. Köyhät ovat menettäneet lyhyessä ajassa työpaikkansa, terveydenhuollon, perheensä ja kotinsa, sanoo Susana Rafalli Caritas-järjestöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme