Mainos
Mainos

Allawi vetoaa muslimijoukkojen lähettämiseksi Irakiin

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tukee muslimimaista koottavia joukkoja.

Irakin pääministeri Ijad Allawi vetosi tänään arabi- ja muslimimaihin, jotta nämä lähettäisivät rauhanturvaajia Irakiin. Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell on asettunut kannattamaan muslimimaista koottavien joukkojen lähettämistä Irakiin.

-Tämä on globaali sota. Pahan voimat ovat meitä vastassa. Vetoan muslimi- ja arabimaiden johtajiin, jotta he kokoaisivat voimansa, Allawi sanoi Jeddassa Saudi-Arabiassa keskusteltuaan Powellin kanssa.

Powell oli aiemmin neuvotellut joukoista Saudi-Arabian johtajien kanssa. Ulkoministeri Saud al-Faisal esitti neuvotteluissa alustavasti, että arabi- ja muslimimaista koottuja joukkoja voitaisiin lähettää Irakiin.

-Keskustelimme Saudi-Arabian esityksestä. Se on mielenkiintoinen. Meidän mielestämme ajatus muslimijoukoista joko osana liittoumaa tai erillisenä joukkoja on hyvä, Powell sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme