Mainos
Mainos

Allekirjoituksia välttelevä Kreikan Samaras: Sanaani voi luottaa

Kreikan konservatiivisen puolueen johtaja Antonis Samaras kieltäytyy edelleen allekirjoittamasta kirjallista sitoumusta Kreikan talousuudistuksista.

Uusi demokratia -puoluetta johtava Samaras piti lauantaina kiinni kannastaan, että kirjallista lupausta ei tarvita, koska hänen sanaansa voi luottaa.

Euroopan unioni on vaatinut Kreikan poliittisia puolueita sitoutumaan kirjallisesti uudistuksiin, jotka ovat maan lisälainojen ehtona. Lainanantajat pelkäävät, että muutoin Kreikan poliitikot lipsuvat säästöohjelmasta.

Euroopan komission, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston edustajat ovat parhaillaan Kreikassa arvioimassa maan tilannetta ja tapasivat Samarasin. Tämä ilmoitti tapaamisen jälkeen pysyvänsä entisessä kannassaan.

Samarasin mukaan Uusi demokratia sitoutui uuteen tukipakettiin liittyviin ehtoihin lähtiessään mukaan pääministeri Loukas Papadimosin hallitukseen.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme