Mainos
Mainos

Aller: Se og Hör -lehden luottokorttiurkinta on totta

Tanskalainen sensaatiolehti Se og Hör on käyttänyt uutishankinnassaan likaisia keinoja, ilmenee lehteä julkaisevan Allerin teettämästä sisäisestä selvityksestä.

Selvityksen mukaan lehti on maksanut luottokorttitiedoista lähteelle, joka työskenteli nykyisin Netsinä tunnetulle maksupalveluyritykselle.  

Aller-konsernin toimitusjohtaja Pål Thore Krosby sanoo, että tapauksesta on seurauksia sekä joillekin johtajille että joillekin työntekijöille. Niistä kerrotaan myöhemmin tänään. Aller julkaisee tänään myös lisätietoja selvityksen tuloksista.  

Allerin lehtiä Suomessa ovat esimerkiksi Seiska ja Olivia.  

Suomen Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kertoo STT:lle, että selvityksissä ei löytynyt korjattavaa mistään muualta kuin Tanskasta.   

– Muissa yhtiöissämme ei vastaavaa havaittu, Aalto-Setälä kertoo sähköpostissa.   

Hänen mukaansa Se og Hörin urkintaskandaali on kuitenkin vaikuttanut myös konsernin muihin yhtiöihin esimerkiksi niin, että henkilökunnalle on avattu kanava puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin nimettömänä.  

Kohu alkoi ex-toimittajan kirjasta  

 Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että luottokorttitietojen ansiosta Se og Hör on pystynyt seuraamaan muun muassa prinssi Joachimin kuherruskuukausimatkan käänteitä vuonna 2008. Lehden on epäilty myös ostaneen tietoja kuninkaallisten ja muiden julkisuuden henkilöiden matkustamisesta.  

Allerin sisäinen selvitys on vain yksi urkintaskandaaliin liittyvistä tutkinnoista. Myös poliisi tutkii sotkua. Se epäilee Alleria ja joitakin sen toimittajia yksityiselämän loukkaamisesta ja kunnianloukkauksesta. Epäiltyjen joukossa on niin nykyisiä kuin entisiäkin toimittajia.  

Kohu on johtanut Tanskassa useiden korkeiden Allerin päälliköiden eroihin. Useita toimittajia on hyllytetty.  

Epäilyt Se og Hörin hämäristä toimintatavoista saivat alkunsa, kun lehden entinen toimittaja Ken B. Rasmussen kirjoitti romaanin kuvitteellisesta Set og Hört -viikkolehdestä. Romaanin julkaisemisen aikaan keväällä tanskalainen iltapäivälehti BT kertoi, ettei kaikki olekaan niin kuvitteellista.   

Useat muut tanskalaismediat vahvistivat myöhemmin BT:n tiedot urkinnasta, jonka kohteeksi oli joutunut muun muassa prinssi Joachim.  

Seurattaviin ilmeisesti kuului myös liberaalin Radikaali Venstre -puolueen nykyinen eurovaaliehdokas Morten Helveg Petersen, joka teki Allerista rikosilmoituksen. Helveg Petersen oli ihmetellyt vuonna 2008, miten lehti saattoi tietää hänen lomamatkastaan Berliiniin tuolloisen naisystävän kanssa.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme