Mainos
Mainos

Alpeille julistettiin lumivyöryvaara

Itävallan viranomaiset on julistanut koko maahan lumivyöryvaaran myrskytuulten, sateen ja lumisateen vuoksi. Myös Ranska on varoittanut Alpeilla viihtyviä laskettelijoita.

Nyt annettu lumivyöryvaaravaroitus on viisiportaisella vaara-asteikolla tasoa kolme, eli varoitus melko suuresta lumivyöryvaarasta.

Itävallan läntisimmässä osassa Vorarlbergissä annettiin kuitenkin neljännen sateen varoitus eli varoitus vakavasta lumivyöryvaarasta.

Eilen alkanut myrskytuuli on yhdessä lämmenneen ilman ja lumisateen kanssa kasannut lunta vaarallisiksi törmiksi, jotka saattavat lähteä liikkeelle varsinkin yli 1500 kilometrin korkeudesta.

Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään vuorilla liikkumista ja pysyttelemään turvallisiksi merkityillä laskettelurinteillä.

Myös Ranskan kansallinen sääpalvelu varoitti tänään laskettelijoita koko Alppien laajuisesta erittäin korkeasta lumivyöryvaarasta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme