Mainos
Mainos

Alppien lumivyöryissä kuoli kymmenen viikonloppuna

Lumivyöryjen aiheuttamat kuolemat sattuvat tavallisesti, kun hiihtäjät lähtevät laskettelemaan turvallisiksi luokiteltujen reittien ulkopuolelle.

Lumivyöryt ovat viikonlopun aikana vaatineet ainakin kymmenen kuolonuhria Alpeilla. Useissa tapauksissa hiihtäjät olivat uhmanneet lumivyöryvaroituksia ja lasketelleet turvallisiksi luokiteltujen reittien ulkopuolella.

Itävallan Saalbachissa lumimassojen alle jäi saksalaismies ja hänen kaksi lastaan. Pelastusmiehistön päästyä paikalle isä oli menehtynyt, mutta lapset selvisivät turmasta lähes vammoitta.

Ranskan alpeilla kuoli viikonlopun aikana ainakin viisi hiihtäjää ja laskettelijaa. Sveitsin Grindelwaldissa lumimassojen alle jäi pariskunta. Mies sai onnettomuudessa surmansa, kun taas nainen pääsi omin voimin kaivautumaan esiin lumesta.

Alueen pelastuspalvelut ovat viime päivinä varoittaneet useaan otteeseen lumivyöryvaarasta. Pelastustyöntekijöiden mukaan turvallisilta reiteiltä poikkeavat laskettelijat ja hiihtäjät eivät vaaranna pelkästään omaa henkeään vaan myös pelastusmiehistön hengen.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme