Mainos
Mainos

Alustava ratkaisu Ranskan kuljetusalan lakkoneuvotteluissa

Kuorma-autonkuljettajia edustava FNCR-kattojärjestö ilmoitti varhain tänään, että ammattiliitot ja työnantajaosapuoli ovat päässeet alustavaan ratkaisuun Ranskan kuljetusalan lakkoneuvotteluissa. FNCR kertoi, että työnantajia edustavan UNOSTRA:n kanssa saavutettu ratkaisu jätetään liiton jäsenten päätettäväksi. Kuorma-autonkuljettajien kannasta on määrä ilmoittaa puoleen päivään mennessä.

Tosin myönteinenkään äänestyspäätös ei välttämättä peruuta tänään alkavaksi kaavailtua kuljetusalan lakkoa, koska suuria kuljetusyrityksiä edustava UFT sekä CGT-ammattiliitto ovat jättäytyneet neuvottelujen ulkopuolelle. Mikäli kuorma-autonkuljettajien esittämiin palkankorotusvaatimuksiin ei suostuta, kuljetusalan liitot uhkaavat asettaa yli 180 tiesulkua Ranskan teille sunnuntai-iltana.

Viime vuonna kuorma-autonkuljettajat lakkoilivat Ranskassa 12 päivää. Lakko aiheutti kymmenien miljoonien markkojen tappiot huoltoasemille, maatiloille ja lastaajille koko Euroopassa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme