Mainos
Mainos

Alzheimer-rokotetta testataan Ruotsissa

Rokotteen on määrä aktivoida ihmisen puolustusjärjestelmää niin, että se muodostaisi vasta-aineita aivojen hermosoluja tuhoavalle valkuaisaineelle.

Ruotsissa testataan uutta rokotetta Alzheimerin tautia vastaan, kertoo Dagens Nyheter -lehti. Lehden mukaan kokeeseen osallistuu 60 potilasta, joilla tauti on joko alkuvaiheessaan tai lievänä.

CAD106-nimellä kutsutun rokotteen on määrä aktivoida ihmisen puolustusjärjestelmää niin, että se muodostaisi vasta-aineita beta-amyloid-valkuaisaineelle. Kyseisen valkuaisaineen oletetaan tuhoavan aivojen hermosoluja joko suoraan tai välillisten reaktioiden kautta.

Lehden mukaan rokotetta on testattu hiirillä, ja sillä saatiin tuloksia jo 12 viikon hoidon jälkeen.

Rokotetta Alzheimerin tautiin on testattu kerran aiemmin 2000-luvun alussa Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Koe jouduttiin tuolloin kuitenkin keskeyttämään rokotteen aiheutettua vakavia sivuvaikutuksia.

Alzheimerin tauti on hitaasti etenevä aivoja rappeuttava sairaus, jossa erityisesti muistijärjestelmään liittyvät hermosolut vaurioituvat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme